Razvojna agencija VTA je izradila projektnu aplikaciju „Darujmo vrijeme za dobra djela“ na temelju koje je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske odobrio bespovratna sredstva Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica u iznosu od 992.578,24 kune. Svrha projekta je podići stupanj svijesti o važnosti volontiranja kod djece i mladih te povećati broj mladih volontera kroz organiziranje kvalitetnih volonterskih programa i osnivanje volonterskih klubova u partnerskim organizacijama. Minimalan broj volontera koji će biti uključeni u volonterske aktivnosti je 110, a minimalan broj volonterskih sati koji će se realizirati projektom je 1352. Kroz projekt će se zaposliti jedna osoba u GDCK Virovitica na mjesto koordinatora volontera te će se urediti i opremiti prostorije u kojima djeluje GDCK Virovitica.
Projekt će se provesti u partnerstvu s 11 obrazovnih ustanova s područja djelovanja GDCK Virovitica – OŠ Gradina, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, OŠ Petra Preradovića Pitomača, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, OŠ Suhopolje, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, Strukovna škola Virovitica, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača i Učenički dom Virovitica. Projektne aktivnosti trajat će 24 mjeseca tijekom kojih će se provesti tri grupe volonterskih programa: pomoć starijim i nemoćnim osobama, prikupljanje prehrambenih i neprehrambenih artikala za socijalnu samoposlugu i pomoć u školi.
Projekt je odobren u sklopu poziva „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“, a stopa sufinanciranja projekta je 100%.
Svečano dodjeljivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz navedenog Poziva održat će se 25. svibnja 2017. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

Skip to content