logo zastava_EUlogo konkurentna HRlogo strukturni fondovi
U prostorijama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije održano svečano uručivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu IPA BRI EU Programa. Na objavljeni natječaj trećeg poziva „Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“ IPA BRI 2007-2013., Grad Virovitica je prijavio projekt „Izgradnja pristupnih cesta parcelama u Poduzetničkoj zoni III, faza II i IV“.
Izgradnja Poduzetničke Zone III. razvijena je u četiri faze od kojih su dvije završene. Preostale dvije faze izgradnje, ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna, prijavljene su na navedeni EU natječaj, a pozitivni odgovor kojim je odobreno sufinanciranje navedenog projekta stigao je 26. veljače 2014. godine. Ovim projektom osigurat će se vrhunski uvjeti za potencijalne investitore u gradu Virovitici, što zajedno s Programom olakšica i poticaja gospodarskog razvoja grada Virovitice čini iznimno poticajnu osnovu za investicije i realizaciju gospodarskih ciljeva Grada te ostvarenje ukupnog razvoja.
U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) danas su i preostalim odobrenih korisnicima svečano uručeni i predstavljeni  ugovori  iz 3. poziva „Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“. Sufinancirani su od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013., a ukupan iznos dodijeljenih sredstava je 70 milijuna kuna. Cilj ove sheme odnosi se na ulaganje u razvoj nove i postojeće infrastrukture u poslovnim zonama, razvoj novih i postojećih poslovnih inkubatora i ostalih subjekata za pružanje potpore malom i srednjem poduzetništvu, te ulaganje u razvoj javne turističke infrastrukture. Projekt „Izgradnja pristupnih cesta parcelama u Poduzetničkoj zoni III, faza II i IV“ su napisali djelatnici Razvojne agencije VTAviroviticka-zona-zone-is-800apotpis-ugovora

Skip to content