Grad Virovitica će i ove godine sa svojim partnerima, Osnovnom školom Ivane Brlić Mažuranić i Osnovnom školom Vladimir Nazor te u suradnji s Razvojnom agencijom VTA, u okviru natječaja „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“, prijaviti projekt „Odrastimo jednako – faza II.“ Poziv se financira sredstvima Europske unije, odnosno iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).
Projekt „Odrastimo jednako – faza II“ trenutno je u pripremi, a na sastanku s ravnateljima škola čiji je osnivač Grad Virovitica, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica pozvao je ravnatelje da što prije pošalju podatke o broju učenika koji bi bili uključeni u projekt kako bi se s istim apliciralo.
– Kroz projekt ćemo i ove godine osigurati prehranu za školsku djecu u socijalno nepovoljnom položaju. Protekle godine projektom su osigurani redovni obroci za 195 učenika u osnovnim školama Vladimir Nazor i Ivane Brlić Mažuranić, čime se spriječila socijalna isključenost učenika u riziku od siromaštva. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 213.904,30 kuna, a sufinanciran je u 100 % iznosu prihvatljivih troškova – rekao je gradski pročelnik Alen Bjelica.
Zadovoljstvo projektom čiji je cilj smanjenje siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi te osiguravanje zdravih obroka za školarce, izrazio je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.
Učenici koji su do sada bili uključeni u projekt, od početka školske godine, odnosno od 4. rujna, i dalje se hrane besplatno.

Skip to content