Projekti energetske obnove Mjesnog doma u Koriji ukupne vrijednosti 1.078.582 kune, zgrade Sportske zajednice ukupne vrijednosti 1.564.938 kuna i zgrade Streljane ukupne vrijednosti 1.055.376 kuna, odobreni su za sufinanciranje iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Mjesni dom u Koriji kreće u energetsku obnovu.

Projekte koje je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom, prijavljeni su Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje na Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora koji se financira iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Provođenjem mjera energetske učinkovitosti, obnovit će se ovojnice zgrada, izvršiti ugradnja novog visokoučinkovitog, kao i poboljšanje postojećeg sustava grijanja te zamijeniti postojeći sustav pripreme potrošne tople vode sustavom koji koristi obnovljive izvore energije.

Planirani građevinski zahvati na predmetnim objektima obuhvaćaju izvođenje toplinske zaštite zidova prema negrijanom prostoru, zamjenu postojeće neadekvatne stolarije ugradnjom PVC stolarije te izvedbu toplinske izolacije krova krovnim panelima. Također provest će se i mjere fokusirane na zamjenu sustava grijanja, ugradnja kondenzacijskog kotla i novih radijatora, čime se postiže značajna ušteda toplinske energije.

Budući da se danas mjere energetske učinkovitosti nameću kao imperativ, projekti su izrađeni sa svrhom povećanja energetske učinkovitosti zgrada.

Primjenom planiranih mjera učinkovitosti ostvarit će se uštede energije za grijanje i godišnje primarne energije za više od 50 posto u svim zgradama koje će se obnavljati. Uz to ostvarit će se i značajno smanjenje godišnje emisije ugljika.

 

Skip to content