Projekt Energetske obnove Centra kulture prijavljen Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja na Javni poziv „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ odobren je za sufinanciranje.

Zgrada Centra kulture, bivšeg Doma vojske.

Projekt koji je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom, financirat će se iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta je 6.480.562 kune.

Radovi koji će se provoditi na zgradi Centra kulture su izvedba toplinskog izolacijskog sustava za fasadu, izvedba završnog sloja fasade, toplinskih mostova, te dio temelja i sokla, zamjena postojeće neadekvatne stolarije novom PVC stolarijom i ugradnja zaštite od sunca na novu stolariju, ugradnja plinskih kondenzacijskih kotlova, zamjena postojećih grijaćih tijela, zamjena postojećeg sustava pripreme PTV-a sustavom koji koristi obnovljive izvore energije.

Provedba projekta rezultirat će godišnjom uštedom toplinske energije za 73,50%, povećanjem energetske učinkovitosti zgrade, poboljšanom kvalitetom boravka u zgradi te pozitivnim utjecajem na okoliš. Godišnja emisija CO2 smanjit će se za 59,19% u odnosu na sadašnje stanje. Ciljna skupina su korisnici zgrade, udruge i njihovi članovi te šira javnost koja sudjeluje na organiziranim društvenim događajima u zgradi.

 

Skip to content