dvorac
Pod simboličnim nazivom ” 5 do 12 za Dvorac”, u prostorijama Gradskog muzeja Virovitica održana je konferencija za novinare na kojoj je održano predstavljanje najznačajnijeg EU projekta, obnove Dvorca Pejačević i revitalizacije Gradskog parka u Virovitici.

Grad Virovitica ovaj će projekt prijaviti za financiranje u sklopu natječaja Europskog fonda za regionalni razvoj “Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine”.

Na konferenciji za novinare o značaju obnove Dvorca Pejačević, sagrađenog između 1800. i 1804., koji se danas nalazi u izuzetno lošem stanju i revitalizaciji Gradskog parka govorili su virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i ravnateljica i kustosica Gradskog muzeja Mihaela Kulej, o novoj viziji i koncepciji dvorca i parka govorila je Natalija Bajs iz zagrebačke tvrtke “Krear” dok je o arhitektonskom rješenju dvorca i parka, te njihovom inovativnom sadržaju govorio Mirko Puncer iz osječke tvrtke “Urbos”.

Zanimanje za obnovom iskazao je i saborski zastupnik Josip Đakić, koji naglasio kako će se lobiranjem zalagati da ovaj projekt dobije “zeleno svjetlo” Europskog fonda za regionalni razvoj i da njegova obnova, kao i revitalizacija parka konačno započnu.
Prijavitelj projekta vrijednog oko 70 milijuna kuna je Grad Virovitica, a projektni partneri su Gradski muzej Virovitica, Turistička zejednica grada Virovitice, Razvojna agencija VTA i Drvni klaster Virovitičko-podravske županije VIDRIS.

Skip to content