Djeca virovitičkog vrtića, u sklopu projekta 4E4K posjetili su Pečuh u Mađarskoj i sudjelovali u zajedničkoj igri nogometa.

Djeca iz vrtića Cvrčak sudjeluju u zajedničkoj igri nogometa u Pečuhu, © 4E4K

U organizaciji Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma Miroslav Krleža u Pečuhu je dana 23. studenog 2017. godine održana Radionica ZRAK – Zajednička igra nogometa.

Prva je to aktivnost u organizaciji partnerskog vrtića iz Mađarske na projektu „4 Elements 4 Kids from cross border co-operation and education adjusted for pre-school children“ čiji je nositelj Dječji vrtić CVRČAK iz Virovitice, a provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Na radionici su sudjelovale predškolske skupine dvaju partnerskih vrtića zajedno sa svojim odgojiteljima i ravnateljima te predstavnici projektnog partnera, Razvojne agencije VTA.

Tema ove aktivnosti bio je element prirode „zrak.“ Tom prilikom službeno je otvoreno novo mini nogometno igralište na kojem je bio organiziran nogometni turnir za djecu sudionike aktivnosti. Najboljim igračima bile su uručene medalje, a trofej za najbolju ekipu dobio je virovitički vrtić.

Nakon kratkog i zasluženog odmora, sudionici aktivnosti su pošli u obilazak grada Pečuha gdje su imali priliku i vidjeti biskupsku tvrđavu Barbakan.

Sljedeća aktivnost na temu elementa prirode „voda“ provest će se tijekom prosinca u gradu Virovitici u organizaciji Dječjeg vrtića CVRČAK.

Više o 4E4K možete saznati na službenim mrežnim stranicama projekta.

Skip to content