Predmet natječaja “O novcu nauči da te poslije ne muči” je dodjela donacija za projekte financijske pismenosti za djecu i mlade.
Financijska pismenost jedna je od najvažnijih vještina u današnjem vremenu. To je kombinacija znanja, vještina, stavova i ponašanja potrebnih za donošenje ispravnih financijskih odluka. Važna je jer umanjuje rizik od siromaštva i pridonosi ekonomskom rastu i razvoju, kako pojedinca tako i čitavog društva. Financijsko znanje, financijsko ponašanje i odnos prema novcu mogu odrediti našu budućnost. Stoga je važno djecu već od malih nogu učiti osnovnim financijskim  pojmovima jer će njihova financijska dobrobit jednoga dana ponajprije ovisiti o njihovoj financijskoj pismenosti.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • Organizacije civilnog društva: udruge, zaklade, umjetničke organizacije, privatne neprofitne ustanove, čije su aktivnosti usmjerene općoj dobrobiti i poboljšanju kvalitete života u zajednici.
  • Ustanove (npr. vrtići, škole, fakulteti, učenički domovi, muzeji, knjižnice i sl.)

Iznos donacije

  • Tražena sredstva za pojedini donacijski projekt ne mogu biti manja od 1.000,00 eura niti veća od 5.000,00 eura te u prijavi nije dopušteno zatražiti veći iznos; prijavitelj treba predložiti iznos donacije u skladu s financijskim planom do najviše 5.000,00 eura.

Natječaj je otvoren do 15. lipnja 2024. 

Više o natječaju možete pogledati ovdje.

Skip to content