Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu.

Sukladno Pozivu prihvatljivi prijavitelji su udruge mladih i udruge za mlade, te jedinice lokalne samouprave, a projektne prijedloge moguće je slati sukladno objavljenim prioritetnim područjima.

Udruge i udruge za mlade svoje projektne prijedloge mogu slati na sljedeća prioritetna područja:

  • Klubovi za mlade
  • Regionalni info-centri za mlade
  • Lokalni info-centri za mlade
  • Projekti udruga mladih i za mlade

Jedinice lokalne samouprave sukladno Pozivu svoje prijedloge mogu slati na sljedeće prioritetno područje:

  • Lokalni programi za mlade

Za svako prioritetno područje osiguran je zaseban iznos sukladno propisanim uvjetima iz Poziva, a cjelokupna planirana vrijednost Poziva je 8.900.000,00 kuna.

Minimalni iznos financijskih sredstava po pojedinom projektu je od 40.000,00 kuna, a maksimalni iznos po pojedinom projektu  je 250.000,00 kuna, ovisno o prioritetnom području Poziva.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga kojima je prijavitelj udruga ili udruga za mlade je 13. lipnja 2014. godine, a projektni prijedlozi prijavljeni od strane jedinica lokalne samouprave sukladno Pozivu moraju biti poslani do 29. svibnja 2014. godine.

Detaljnije o uvjetima Poziva na službenoj stranici Ministarstva socijalne politike i mladih, točnije na: www.mspm.hr .

Skip to content