Na temelju Odluke Upravnog odbora Nacionale zaklade za razvoj civilnoga društva od 2. listopada 2014. i potpisanog Ugovora između Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Ureda za financijske mehanizme, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva objavljuje natječaj “Demokratizacija i ljudska prava“.

Osnovni cilj ovog natječaja je osigurati udrugama koje djeluju u pordučju promocije i zaštite ljudskih prava povećanje održivosti. Primarna ciljna skupina u sklopu ovog natječaja su organizacije civilnoga društva (OCD), odnosno nevladine organizacije. Natječaj je usmjeren udrugama koje se bave zaštitom ljudskih prava, s ciljem postizanja stabilnosti i održivog razvoja organizacija civilnoga društva u području promicanja i zaštite ljudskih prava.

Prijave odobrene u sklopu natječaja “Stvaranje poticajnog okruženja za organizacije civilnoga društva u području promicanja i zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj” bit će podijeljene u dvije kategorije: pojedinačne prijave i prijave u partnerstvu. Ovisno o vrsti prijave, različiti iznosi biti će dodjeljeni uspješnim prijaviteljima:
– Pojedinačna prijava – do 380.000,00 kn (50.000 €);
– Prijava u partnerstvu od najmanje 3 organizacije – od 380.000,00 kn (50.000 €) do 1.140.000,00 kn (150.000 €).

Rok za predaju prijava: 30. rujna 2015. godine.

Tekst, upute i dokumentaciju možete pronaći ovdje.

www.civilnodrustvo.hr

Skip to content