Natječaj je otvoren od 5. veljače do 4. ožujka 2021.

Na šesti po redu natječaj mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji OPG-a i u dobi do 40 godina života. Također, moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, a njihovi projekti biti završeni ili u provedbi.

Pobjednik iz Hrvatske sudjelovat će na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i ući u utrku za europskog mladog poljoprivrednika.

Tri ključne kategorije u kojima se natječu su:

  • digitalni šampion u poljoprivredi (za usvajanje i širenje novih tehnologija ili inovativnih poljoprivrednih praksi)
  • šampion ekološke održivosti u poljoprivredi (za usvajanje i primjenu najboljih praksi za očuvanje okoliša, korisnih za biološku raznolikost i očuvanje ekosustava) te
  • šampion hrane u poljoprivredi (za plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište ili primjenu poduzetničkih ideja u prehrambenom lancu).

Popunjenu prijavnicu potrebno je poslati na e-mail naj.poljoprivrednik@hanzamedia.hr. Imena dobitnika nagrade po izboru žirija bit će objavljena 5. svibnja 2021.

Izbor organiziraju Ministarstvo poljoprivrede, Jutarnji list i zastupnica Glavak, uz pokrovitelje. Najbolje sudionike nagradit će se novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 50.000 kuna. Za pobjednika/cu natječaja osigurano je 25 tisuća kuna, za drugoplasiranog/u 15 tisuća kuna, a trećeplasiranog/u 10 tisuća kuna. Za dvadeset i jednog najboljeg poljoprivrednika, zastupnica Glavak će osigurati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Prijavnicu pronađite ovdje.

Skip to content