Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je objavila u Narodnim novinama br. 105/15 nove natječaje za sljedeće mjere iz “Vinske omotnice”:

1. Mjera Restrukturiranje i konverzija vinograda
2. Mjera Investicija u vinarije i marketing vina
3. Mjera Promidžba na tržištima trećih zemalja

Predmet javnih natječaja je dodjela sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. sukladno uvjetima propisanim pravilnicima o provedbi svake zasebne mjere.

Prihvatljivi korisnici sredstava za navedene mjere u okviru provedbe Nacionalnog programa su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave.

Dopuštene aktivnosti za mjeru Restrukturiranje su:
– ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i premještanje vinograda
– ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom (uz promjenu sorte ili uz zadržavanje iste sorte)

Dopuštene aktivnosti i troškovi za mjeru Investicije propisani su člankom 8. Pravilnika o provedbi mjere Investicija u vinarije i marketing vina iz nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018.

Natječaji su otvoreni od 02.10.2015. do 02.11.2015. sa stopom sufinanciranja ukupno prihvatljivih troškova od 50% za mjere Restrukturiranje i Investicije do 80% za mjeru Promidžba.

Za više informacija slobodno se obratite u Razvojnu agenciju VTA.

www.apprrr.hr

Skip to content