U Narodnim novinama od 30. siječnja 2015. godine raspisani su natječaji za operacije:
4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš u okviru podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ te natječaji za operacije: 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima u okviru podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ Mjere M04 „Ulaganja u fizičku imovinu“, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Podmjera 4.1 „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ za cilj ima povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava kroz proširenje kapaciteta proizvodnje, modernizacijom postojećih farmi i poboljšanjem kvalitete proizvoda uvođenjem novih tehnika i tehnologija što će dovodi do stvaranjem održivih tržišnih ekonomija.
Podmjera 4.2 „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ ima za cilj povećanje vrijednosti proizvoda primarne poljoprivredne proizvodnje, kako za primarne poljoprivredne proizvođače, tako i za one kojima je prerada poljoprivrednih proizvoda isključiva djelatnost.
Cilj podmjere je i pridonijeti povećanju konkurentnosti hrvatskih proizvoda i rastu zapošljavanja u ruralnom području, te omogućit modernizaciju postojećih prerađivačkih kapaciteta.

Za objavljene natječaje na raspolaganju je sveukupno 640 milijuna kuna. Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u, natječaj je otvoren od 30. siječnja 2015. godine do 10. travnja 2015. godine.

Dokumentaciju možete preuzeti ovdje. Za više informacija slobodno se obratite u Razvojnu agenciju VTA.

Skip to content