Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijava „Kompetentnost i razvoj MSP“. U sklopu provedbe Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. dodijelit će se bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnom iznosu od 867 milijuna kuna mikro, malim i srednjim poduzećima pri čemu će se iznosi pojedinačnih potpora male vrijednosti kretati od 300 tisuća kuna do 30 milijuna kuna.

Poziv je namijenjen poticanju investicija u početna ulaganja poduzetnika, bilo da su ta ulaganja povezana s osnivanjem nove poslovne jedinice, proširenjem kapaciteta, diversifikacijom proizvodnje ili temeljitom promjenom u sveukupnom proizvodnom procesu postojeće poslovne jedinice. Potpora u okviru ovog Poziva namijenjena je pravnim ili fizičkim osobama, odnosno trgovačkim društvima, obrtima, kao i ostalim subjektima koji se bave ekonomskom djelatnošću, a koji su sukladno definiciji mikro, malo ili srednje poduzeće.

Cilj ovog Poziva jest ojačati konkurentnost MSP-a stvaranjem i proširenjem kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, održavanjem i povećanjem zaposlenosti, dodane vrijednosti, prodaje na inozemnim tržištima i usvajanjem novih rješenja i tehnologija.
Javni poziv na dostavu projektnih prijava „Kompetentnost i razvoj MSP“ trajni je poziv. Projektne prijave podnose se na hrvatskom jeziku, od 01. lipnja 2016. sve do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31. prosinca 2016.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti OVDJE

Ministarstvo poduzetništva

Skip to content