Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge koje su programski usmjerene na rad s djecom i/ili mladima da se prijave za financijsku podršku partnerskim projektima koji doprinose prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima u Republici Hrvatskoj.

Udruge sukladno ovom Pozivu mogu prijaviti projekt za sljedeća prioritetna područja:
– Prevencija nasilja među mladima (nenasilno rješavanje sukoba među mladima, edukacije o prihvaćanju različitosti među mladima i dr.)
– Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima
– Prevencija elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima (projekti usmjereni zaštiti djece od opasnosti kojima se izlažu prilikom korištenja računala, Interneta i drugih sredstava komuniciranja na daljinu, prevencija nasilja na društvenim mrežama s naglaskom na prevenciju govora mržnje i dr.)
– Prevencija nasilja nad djecom (prevencija emocionalnog, tjelesnog i seksualnog nasilja nad djecom, prevencija zanemarivanja i tjelesnog kažnjavanja)
– Prevencija nasilja među djecom (podrška nenasilnom rješavanju sukoba među djecom, edukacije o prihvaćanju različitosti među djecom i dr.)

Minimalni iznos financijskih sredstava po pojedinom projektu je 50.000,00 kuna, a maksimalni iznos po pojedinom projektu je 150.000,00 kuna. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa je 29. svibnja 2015. godine.
Više informacija možete pronaći ovdje.

www.mspm.hr

Skip to content